Det hele begyndte egentlig som en flok unge håndbold-glade mennesker, der gerne ville spille håndbold om sommeren. Om vinteren spillede de i KIF, men der fandt man ud af, at sommerhåndbold var til skade for udviklingen, så det blev forbudt. Ja, så måtte man jo starte en ny klub, som blev kaldt Alpedalens Boldklub, opkaldt efter stedet, hvor man fandt et stykke græs som kunne laves til en bane. De mange unge talenter blev, sammen med nogle lidt ældre og erfarne spillere, til et meget stærkt hold, som var dominerende i Vejle Amts sommerturneringer og ved de mange sommerstævner, som dengang var velegnet til at udvikle talenterne, og som samtidigt skabte holdånd og socialt samvær. Men vi måtte ikke spille i Alpedalen om sommeren og i KIF om vinteren. For at få en træningstid i Kolding var det nødvendigt at vi blev flyttet til Kolding Kommune. Vi havde ganske vist fået en tid i Vingstedhallen, men dels skulle vi køre 20 km for at komme dertil, dels var det kun en gang om ugen fra kl. 23 til 24. Og det blev alligevel for meget for os.
Den 8. august 1963 blev Kolding Håndboldklub så født. Det var en klub med sammenhold og optimisme, og herreholdet stormede op gennem rækkerne i JHF, så vi kom i mesterrækken i løbet af få år. Efter et par år, hvor vi havde ligget stabilt i rækken, fik vi tilgang af nogle få stærke spillere udefra, en ny og dygtig træner, Mogens Roed, og vips, så var holdet i 3. division. Siden har vi været med i divisionsrækkerne i dansk håndbold, ja, et par gange helt oppe i landets bedste række.
Det er nu op til de unge medlemmer i Kolding Håndboldklub at udstikke en kurs for klubben. Nye kræfter må tage over. Men det er vigtigt at huske, at kun ved at gøre en indsats kan KH overleve og fortsætte sin tilværelse som en stærk klub med stort socialt sigte.